Radostné zprávy

Pozitivní zprávy, které povznesou duši a obohatí váš život!

Přírodní způsoby slazení potravin

Sdílejte naše články a podpořte Radostné zprávy!

Med autor: akarlovic zdroj: Wikimedia commonsPokud máte rádi sladké sladké potraviny, nemusíte se spoléhat pouze na rafinovaný cukr či umělá sladidla. Existuje několik zdrojů, které jsou sladké, bez přidaných kalorií a navíc i zdravé. Každý má možnost osladit si svůj život a navíc pomoci svému organismu.

Stévie

Stévii je možné zakoupit v prášku či v tekuté formě. Je přibližně 200 krát sladší než běžný stolní cukr. Může být použita do vaření či jako sladidlo do nápoje. Nemá žádné kalorie a je na rozdíl od umělých sladidel bez vedlejších účinků. Stévie je vhodná i pro diabetiky, protože nemá zásadní vliv na hladinu cukru v krvi.

Javorový sirup

Tento sirup má podobné složení jako bílý cukr, ale je 2 krát sladší. Pochází z mízy javoru, která zhoustla při odstranění přebytečných tekutin. Jeho chuť je výraznější než chuť cukru. Zahřívání javorového sirupu je podobný proces, jako ten který se využívá při výrobě melasy. Sirup je charakteristický svou zlatou barvou a karamelovou příchutí.

Med





Med se skládá z jednoduchých cukrů, které jsou pro tělo snadno stravitelné. Hlavní rozdíl mezi medem a bílým cukrem je v tom, co obsahuje. Zatímco cukr má malou výživnou hodnotu a nadměrné množství kalorií, med obsahuje sice podobné množství kalorií, ale je mnohem sladší a má řadu nutričních výhod. Je to jedna z mála potravin na Zemi, která obsahuje malé množství každého stopového prvku, který se nachází v potravinách. Při vaření ho můžete použít vždy místo klasického cukru a získáte tak do jídla i více chuti.

Cukerné alkoholy

Vyskytují se běžně v potravinách pro diabetiky, kde jakákoliv forma skutečného cukru může způsobit zdravotní reakci. Cukerné alkoholy jsou mnohem účinnější než běžný cukr a k dosažení požadované sladkosti jídla stačí malé množství. Erythritol a xylitol jsou nízkokalorické cukerné alkoholy. Vyskytují se přirozeně v čerstvém ovoci, zatímco umělá sladidla se vyskytují pouze v průmyslné výrobě.

Přírodní sladidla jsou k dispozici všem, nejenom těm kdo chtějí zhubnout, či mají zdravotní problémy. Experimentujte a zjistěte, jaký typ sladidla funguje nejlépe s kterým jídlem.

 

zdroj

© Radostné zprávy ;-)
Více:
Křest knihy Astrologie pro samouky
Unikátní učebnice astrologie byla pokřtěna

Herečka a politička Táňa Fischerová, ekoložka Jana Vitnerová a astrolog Pavel Hanzal pokřtili novou knihu Astrologie pro samouky od Víta...

Zavřít