Radostné zprávy

Pozitivní zprávy, které povznesou duši a obohatí váš život!

Ovoce a zelenina svým tvarem signalizují, kterým orgánům pomáhají

Sdílejte naše články a podpořte Radostné zprávy!

Vlašské ořechy autor: condesign zdroj: Pixabay.comFazole mají tvar podobný ledvinám a není náhodou, že podporují při pravidelné konzumaci práci ledvin. Filozofie bylinkářství má svůj původ v nauce o signaturách, která je spojována s Paracelsem (1491 – 1541) a která byla popularizována později německým obuvníkem Jakubem Bohmem (1575 – 1924).

Nauka o signaturách je postavená na předpokladu, že veškeré ovoce a zelenina mají tvar podobný orgánům, které pomáhají uzdavit. Zatímco alopatická medicína nauku o signaturách odsoudila jako pověru, studie opakovaně ukazují, že její hlavní principy jsou pravdivé. Pojďme se podívat na některé příklady.

Vlašský ořech – mozek

Dvě hemisféry se záhyby a lebka jako skořápka – vlašský ořech vypadá jako lidský mozek na mnoha úrovních. A mozek je přesně to, čemu ořech prospívá. Obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, které pomáhají zabránit úbytku kognitivních funkcí (poznávací procesy, soustředěnost, paměť)

Hroznové víno – plíce
Pletenec hroznů se podobá větvím plicních sklípků, které tvoří naše plíce a které umožňují kyslíku přejít ze vzduchu do krevního řečiště. Hrozny prokazatelně snižují riziko rakoviny plic a chemická látká v jadérkách – proanthocyanidin – minimalizuje riziko astmatu.

Rajčata – srdce
Stejně jako lidské srdce, rajčata jsou červená a když je budete krájet, můžete si všimnout čtyř komor. Jsou bezkonkurenčním zdrojem lykopenu, rostlinné chemické látky, která pomáhá předcházet onemocněním srdce a neutralizuje škodlivé účinky LDL cholesterolu. Rajčata jsou též bohatá na kyselinu listovou, která napomáhá produkci kyslíku, který nesou červené krvniky, jež srdce pumpuje do celého těla.

Mrkev – oči
Nakrájená mrkev může snadno připomínat lidské oko, dokonce až do komplexní struktury duhovky. Co nám tím přířoda říká? Mrkev je mimořádně bohatá na betakaroten, rostlinnou chemickou látku, která minimalizuje riziko šedého zákalu přicházejícího s vyšším věkem v důsledku makulární degenerace (postihuje cca 25 % osob ve věku nad 65 let).

Avokádo – děloha





Avokádu ve tvaru lůna trvá přibližně devět měsíců, než vyroste z květu do zrajícího ovoce. Ve svém středu obsahuje nezvykle velké semeno („dítě“). Jezení avokáda pomáhá stabilizovat ženské hormony, odstraňuje přebytečnou porodní váhu a pomáhá v prevenci rakoviny děložního čípku.

Fíky – varlata
Pokud avokádo bylo navrženo pro zdraví ženy, potom jsou fíky ve tvaru varlete určeny pro mužské zdraví. Tyto sladké plody visí ve dvojicích, jsou chráněny jemnou pokožkou a po nakrájení lze nalézt tisíce bílých semen. O fíkách je známo, že zvyšují počet spermií a jejich pohyblivost, mohou pomoci překonat sterilitu.

Další příklady
Celer – řapíkatý celer obsahuje stejné množství sodíku (23 procent) jako kosti, kterým se podobají. Stejně tak i vápník, který celer obsahuje ve velkém množství, je sodík zásadní pro zdraví kostí.
Zázvor – kousek zázvoru připomáhá žaludek a umí tak uklidnit zažívání.
Sladké brambory – připomínají slinivku břišní a pomáhají stabilizovat hodnoty cukru v krvi u diabetiků.

 

zdroj
foto: http://pixabay.com/en/walnuts-nuts-healthy-shell-brown-552975/

© Radostné zprávy ;-)
Více:
Med autor: akarlovic zdroj: Wikimedia commons
Přírodní způsoby slazení potravin

Pokud máte rádi sladké sladké potraviny, nemusíte se spoléhat pouze na rafinovaný cukr či umělá sladidla. Existuje několik zdrojů, které...

Zavřít