Domácí zázvorová šťáva

Sdílejte naše články a podpořte Radostné zprávy!

Zázvor autor: PDPics zdroj: Pixabay.comVodu se šťávou si s oblibou dopřává většina domácností. Bohužel i dražší kupované šťávy obsahují maximálně aromata dané příchuti a spoustu dalších zbytečných přísad. Nejlepší je udělat si domácí šťávu. V minulosti jsme doporučovali recept na výbornou bezovou šťávu a nyní přinášíme recept na šťávu zimní se zázvorem.

Zázvorová šťáva je velice chutná, jednoduchá na přípravu a navíc obsahuje účinné léčivé látky ze zázvoru. Ty pomáhají posílit imunitu přes zimní období a můžeme se tak snadno vyvarovat chřipek a nachlazení.

Ingredience

1 litr vody
2 ks citróny
400 g čerstvý zázvor
800 g cukr

Dejte vařit vodu a důkladně v ní rozmíchejte cukr. Pro zdravější variantu využijte cukr třtinový či med. Přidejte vymačkané citróny (chemicky neošetřené i s kůrou). Vařte a míchejte tak dlouho, než voda postupně zhoustne v sirupovou konzistenci. Přidejte oloupaný a nastrouhaný či nakrájený zázvor a vařte dále cca 20 minut.

Sirup přeceďte a můžete plnit do flašek. V ledničce vydrží takto připravená šťáva až 2 měsíce. Pokud ji zamrazíte, vydrží neomezeně. Stejně tak i při zavaření do zavařovaček.

Do sklenice s vodou stačí jen trocha šťávy a vydrží tak dlouho. Několik litrů zázvorového sirupu máme v redakci již navařeno a je skutečně velice osvěžující s vyváženou chutí.

Všem, kdo se rozhodnou sirup uvařit, přejeme dobrou chuť 🙂

 

foto: http://pixabay.com/en/ginger-spices-food-ingredient-389906/


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 90 Kč
Zobrazit formulář pro nákup